Avl / Medlemmernes Hingste / Solsøens Casey (Troldhøjgaard)
Solsøens Casey (Troldhøjgaard)
Solsøens Casey opfylder kravene i DTF's nye drejebog pr.1.1.12 og han har fået 1. premium + STAR til kåringen den 15. september 2013 - derfor har han opnået livslang bedækningstilladelse.
 
Kåringsresultat: 217 Point = 1. premium + STAR.
Typeindelt: COB
Aflagt brugsprøve: Bestået rideprøven med 68%
Løsspringning (2007): 9 i galop og 9 i teknik
Højde: 141 cm
PSSM1: Negativ
Farve: Sortbroget
Født: 2002
 
Solsøens Casey (Troldhøjgaard) - i daglig tale Casey.
Casey er en erfaren herre med et roligt temperament i særklasse. Casey gør ikke stort nummer ud af sig selv og bruger ikke energi på hingstet opførsel, heller ikke når han er med på dyrskuer, til kåring eller når han ser en ny hoppe.
Casey laver gennemgående rolige afkom med god behåring.
Casey har et sind, der skal opleves, så hvis du overvejer at bruge Casey til bedækning af din hoppe, skal du være velkommen til at kontakte os for et uforpligtende besøg. Casey har har ry for at avle sit gode temperament videre, hvilket absolut er en stor gevinst at få med ved sit kommende føl.

Vedr. Bedækning
Casey står til rådighed for 3 hopper udefra i 2023
Casey bedækker kun kårede hopper som er fri for PSSM1
Hoppen skal fremvise ren svaberprøve og møde uden bagsko
Modtager kun håndterbare hopper.

Casey bedækker i stod.
Casey behandler hopperne med respekt og tager gerne tjansen som papfar eller legeonkel for de føl som måtte følge med. Han bedækker kun hopperne når de er i brunst og når de selv finder det i orden. Casey bedækker ikke unødvendigt, dvs. selvom hopperne ind i mellem opsøger ham på folden og stiller sig til, så bedækker han kun, hvis han vurderer, at det er længe siden sidst.
Vi ser faktisk meget sjældent Casey bedække, I 2022 gik han på fold med vores egne 3 hopper, vi så ikke en eneste bedækning, men i foråret 2023 kom der 3 skønne føl til verden. Så selvom der var ro på folden i bedækningssæsonen 2022, så formåede han at bedække alle 3.
Indtil nu er der ikke kendskab til hopper, som ikke er blevet drægtige efter bedækning ved Casey.

Pris:
4500,- inkl. attest og ophold i en brunstperiode (ca. 10-12 dage).
Udvidet ophold: 25kr. pr. dag

Skulle det mod forventning ske, at hoppen ikke bliver drægtig, afregnes der kun for opholdet, i dette tilfælde vil det være 25 kr. pr. dag, regnet fra første dag af opholdet.

Hvis hoppen scannes drægtig og efterfølgende kaster føllet, vil der være gratis ombedækning i det efterfølgende år. Ligeledes vil der være gratis ombedækning hvis føllet ikke er levedygtigt og dør inden for den første uge.
Ved ombedækning skal opstaldning og attest betales igen.
Mulighed for en gratis ombedækning frafalder hvis Casey i mellemtiden skulle afgå ved døden.

Kontakt:
Stable of Sky v. Tine Schmidt Mikkelsen
6200 Aabenraa
Mobil: 28 88 03 36
Mail: kennelastoya@gmail.com